Et varieret program · Aktiviteter

Programmet på Den Lille Efterskole er udarbejdet ud fra de unges interesser samt de voksnes passioner. Dvs. har man en særlig interesse, er der en stor mulighed for at den kan dyrkes på efterskolen eller i nærmiljøet.

Der tilbydes bl.a. fitness, mountainbikeræs i skoven, rideundervisning på den lokale rideskole samt diverse sportsgrene i nærmiljøet osv.

Det er muligt at tage knallertkørekort.

Deltagelse i store stævner · sport, teater, musik

I løbet af skoleåret deltager vi i en række store stævner og begivenheder. I november deltager vi i en efterårskoncert hvor vi mødes med 4 andre skoler der hver fremfører deres forestilling med musik, digte, dans, billedkunst, trylleri, rap mv.

I slutningen af januar holder vi Vinterkoncert og mødes med andre unge, forældre, samarbejdspartnere for at lytte til klassisk og moderne musik.

I løbet af foråret sætter vi et teaterstykke op som vi spiller for forældre og for institutioner i Roskilde og omegn. I slutningen af maj mødes vi til sommerteater hvor mange børn, unge og voksne komme for at se hinanden spille teater. I de senere år har vi stillet op med teater inden for eventyr genren og med musik og sang som en del af forestillingen.

I starten af september drager skolen til Vestjylland hvor vi i løbet af nogle dage deltager i et stort anlagt sportsarrangement hvor vi mødes med børn, unge og voksne fra skoler der kommer fra hele landet. I to dage dyster vi med de ca. 500 fremmødte i mere end 50 discipliner – fra puslespil til øksekast og meget meget andet. Der er noget for enhver og der er en god sund konkurrence mellem de skolerne.

Mulighed for fritidsjob

Da de unge skal ud i samfundet efter deres ophold på efterskolen, hjælper de voksne gerne med at skaffe et fritidsjob i nærmiljøet. Hermed får de unge mulighed for at gøre sig nogle erfaringer på arbejdsmarkedet, mens de stadig er i trygge rammer på efterskolen.

Weekender

Weekendprogrammet varierer fra gang til gang, og der vil ofte være oplevelser uden for skolens område. Det kan være en ekskursion til seværdigheder, råhygge, picnicture med grillarrangement, biografaften osv.

Om selv at stå til rors i egen udvikling

Inden for skolens trygge ramme, kan talenterne udfolde sig, ideer udvikles, den enkelte kan tage roret og bidrage til det fælles.

Vi har gode traditioner for en ligefrem og ikke dømmende omgang med hinanden ud fra devisen om, at det er bedre at lave fejl, end ikke at lave noget, og at erfaringer også kan hentes gennem de fejl man laver. Det gør miljøet tillidsfuldt og trygt at gøre sine erfaringer i.

I disse rammer kan den enkelte sætte sig mål og arbejde med sine fokuspunkter, og personlig træning foregår i tæt samarbejde mellem eleven og læreren, og i samspil mellem den enkelte og fællesskabet.

Om at deltage aktivt i programmet

Det er alt det du gør, der skaber den du er. Hver handling, hver tanke, hvert indtryk, hver oplevelse skaber nye baner i hjernen. Jo flere baner, jo flere muligheder og evner har du til at tænke nyt og resonere. Det er altså om at komme i sving og holde sig i gang – og skaffe sig så mange positive “baner” og erfaringer som muligt.

På Den Lille Efterskole er der “gang i den” hele tiden. Det er der meget arbejde ved – og det er der noget ved. Selvfølgelig vil der være tid til eftertanke, til fordybelse, til leg og hvile, som også er en del af programmet.

cvr nr.    38191624